כאשר אדם עובר אירוע בלתי צפוי המותיר נזק במהלך עבדותו, התאונה נחשבת כתאונת עבודה שבדינה יכול העובד לתבוע פיצויים בהתאם לנסיבות המקרה. עו"ד אורי דניאל, המתמחה בין היתר בדיני פיצויים, מציין שהתובע יכול לדרוש פיצוי מהמוסד לביטוח לאומי, ובמידה והמוסד יכיר בכך כתאונת עבודה יינתן כיסוי לכל ההוצאות הרפואיות לשיקום אחרי התאונה.
על מנת שהתאונה תוכר כתאונת עבודה, האירוע צריך להתרחש במסגרת העבודה או לחילופין בשעה שהעובד נמצא בדרך לעבודה או אל ביתו. לדוגמה, תאונת דרכים המתרחשת בדרך אל מקום העבודה עשויה להיות מוכרת כתאונת עבודה.
כמו כן, מתוך הניסיון הרב של עו"ד אורי דניאל בתביעות מול ביטוח לאומי, הוא מוסיף שהמוסד נוהג לשלם לנפגע עבור תקרה של 90 ימי עבודה לאחר התאונה במידה ונאלץ להיעדר עקב מצבו הרפואי והנזקים מהתאונה. במידה והתאונה הותירה גם נזקים גופנים משמעותיים ניתן לפנות לוועדת הנכות של המוסד לביטוח לאומי שעשויה לקבוע אחוזי נכות זמניים או קבועים, ובמידת הצורך גם לקבל עוד הטבות ופיצויים.
עו"ד אורי דניאל ממליץ להגיש את תביעת הפיצויים מביטוח לאומי במועד הסמוך כלל האפשר למועד התאונה. על העובד לבקש ממעסיקו למלא טופס בל250 ולהגיש את תביעתו להכרת התאונה כתאונת עבודה.
בדיני פיצויי תאונות עבודה, עו"ד אורי דניאל מגדיר מספר גורמים שניתן לבקש מהם פיצויים: מהמעסיק בו התקיימה התאונה, מחברת הביטוח שלו, וכן מכל גורם אחר שעשוי להיות מעורב. בדיני תאונות עבודה נהוג להוכיח שהתאונה אירעה באחריות הנתבע וכתוצאה מרשלנות או מחדל.
ישנן מספר השלכות של תאונת עבודה שבגינן עשוי בית המשפט לקבוע על מתן פיצויים: פיצוי כספי בגין נזקי גוף, הוצאות על טיפולים רפואיים ומכשור רפואי, התאמת דיור ורכב עבור צרכיו המיוחדים של האדם לאחר התאונה, פגיעה ביכולת ההשתכרות של העובד, ואף פיצויים כספיים בגין השלכות נפשיות כגון סבל או פגיעה בהנאות החיים.